NU BLIR DET STOCKHOLM!

Sticker iväg till stokholm för Tio-Mila. Hade tänkt att göra en "dokumentär". Hoppas på att den blir bra!


HEJ DÅ!

Tänk på vad du tar med..

Hejsan! Nu ska jag berätta ett litet tips jag fick lära mig på fotokursen jag var på! 

När du tar en bild på en blomma (tex) så fotogrfera inte bara en bild utan pröva att fotografera blomman från olika vinklar. Ta under ifrån så man får himelen i bakgrunden eller från sidan så man får med andra blommor i bakgrunden. Då har du en massa bilder på samma blomma fast som inte är likadana! 

Det tipset jag egenligen skulle berätta var att man ska tänka på vad man tar med i en bild. Titta på den här..Bilden till vänster tycker jag har ett störande moment som man liksom dras till.. Det gröna nere i kanten. Det ligger där och retas kan man säga. Rikta kamran lite med upp åt så att det inte hänger med. Då dras man mer till blomman är huvud motivet, det man ville ha med på bilden heltenkelt.

Och du.. Glöm inte att rösta på mig, nr 2 här!

RÖSTA PÅ MIG ÄR DU SNÄLL!

RÖSTA PÅ MITT BIDRAG NR 2 HÄR ÄR DU SNÄLL!
Lola 1år!

Säg grattis till lilla Lola som fyller ett år idag! 
GRATTIS!

Orientering på riktigt

 


 

Hittade en söt film på lilla Nicole från många år tillbaka!

 


INGET SLÅR O-CAMP TV!

 


Iris


Alla gör lite fel ibland...

Så här tokigt sprang jag till tvåan...


Jag missade både till ettan och tvåan tyvärr.

Så här skulle jag sprungit till tvåan...

Att jag inte såg det.. Ja, ja inte mycket att göra åt nu..

Hej hopp!

En tionde och en andra plats!

Hejsan svejsan! Har nu kommit hem ifrån tävlingarna i Skara. Först var det ju natt och det gick inte alls bra men det hade faktiskt gått sämre för massa andra för sisst kom jag inte! Missade runt åtta minuter tror jag haha! Inte likt mig men nu i efterhand frågar jag mig själv varför jag valde det vägvalet.. Ni ska få se lite senare hur jag sprang. Kartorna har nämligen inte kommit in på runOway ännu. 

Jag tror det var två eller tre som kom i kapp mig och så vi sprang och tjattrade i skogen och blev överdrivet glada när vi hittade kontrollerna! Det var jättekul trots missen. Vi hade runt 4.3km och jag hade 47 minuter så det var inte så bra tid. Det var därför jag blev förvånad jag kom 10a. Visserligen hade hon som vann 34 minunter men hon är ju typ elit haha! 

Idag var det stadssprint så det var betydligt kortare! 2.3 km bara vilket var skönt för mina ben var ju dö trötta efter natten! Men man springer ju mycket fortare när det är sprint så i slutet av banan gick det lite trögt. Jag var nöjd med resultatet för jag behövde inte titta på kartan efter varje kontroll utan jag kunde bara springa vidare och läsa på väg till nästa! Jag hade 13.25 och Sara H som vann idag med hade 12.23 så +1.02 var jag efter och det är jag jättenöjd med! 

Det var min helg det och om ni inte orkar läsa så gör det inget haha! 

Vi hörs sen!


Nattorientering

Klockan 18.00 bär det iväg mot skara där dagens nattorientering håller till! Vi hörs tidigast imorgon då det även är sprint! Önska mig lycka till :D  


Foto: André Erlandson

Ha det gött hej!

Bird as bird

Kännde att det blev mycket blommor och grejer nu på bloggen så fåglarnra får ta och lugna ner det lite!
Fåggel, fåggel, du har en fåggel där! Hahaha gött yojjan klipp det där "turk fågeln" eller vad det nu kallas!

Tjopp, tjopp hej då!

Bring love, if you don't have any.. Go and get some!

Tumblr_lj4pdxwlt71qd7aqmo1_500_large
Tumblr_lixt9ejsug1qd7aqmo1_500_large

We Heaert It

Fotomässan!

Nu kommer lite bilder ifrån fotomässan som var nere i Göteborg på Scandinavian Photo. Jag var där med min lilla Hannifis! Dett ska bli till tradition har vi bestämt! 

Nej Hanna, det är inte en stor fet hamburgare som du hade önskat, det är bara min fot. Men duger väl!? hihihi!!!

Götebors Fågelman stod och mata fåglarna i Brunnsparken medan vi väntade på spårvagn 4 mot mölndal.
Fågel!
Det förvånar mig att den inte har en massa dreggel på sig.. Jag och hanna stod typ och gapade när vi såg detta underverk. Nikon D3s och ett Nikkor 600mm! mumma!
En gosig Hanna på väg ner med tåget och en massa goa, härliga och underbara objektiv som man skulle kunna köpa om man hade en del pengar. Alltså man måste vara stenrik! Eller inte rik på sten.. Men aa ni fattar :)  

Puss hej, älskar dej!

Är med och tävlar

.. Hos David om att vinna ett bordsstativ på 25 cm i från johanpixelswebbshop! Temat på bilden ska vara vår eller vårporträtt och här är mitt bidrag..


Jag valde bilden för att jag tycker den visar vad vår är. Vårblommor är ett riktigt tecken på att våren har kommit. Plus att jag älskar färgerna och skärpan på snödroppen och det korta skärpedjupet!

I gotta know if your sweet love can save me


Två fin-flummiga vårbilder från mars. Gillar de starkt, gör ni? 

Nu ska jag chilla vidare så att dagen tar slut så att jag kan chilla i min goa säng och sova!

The life never ends

Vårens läckerheter är så vackra, så jag pepprar på med massor för att förgylla bloggen! 

Nikon D90 + 50mm f/1.8

Hej allesammans! Mår ni bra? Det gör jag. Jag har äntligen blivit fri från min jobbiga ont i halsen-förkylning. Känns riktigt bra. Äntigen kan jag börja träna ordenligt och tävla fram för allt! 

Idag har jag nämligen tävlat nere i Göteborg. Det gick bra missade någon minut men inte mer. Och vet ni vad? Jag vann :D! Blev lite förvånad över det för det hade inte gått så fort. Jag fick en vattenflaska och t-shirt som pris. Wow vad glad jag blev.. haha! 

Ha en fortsatt trevlig kväll!Fly like a butterfly

D90 & 50mm


Nu är det påsklov och det är så härligt! Det ska bli det bästa påsklovrt någonsin toror jag. Idag var jag och Hannis nere i Göteborg på fotomässa och vi fick en massa go inspiration! 

Resten av veckan kommer gå åt åt orientering! Hela sex orienteringstävlingar! helt okej då jag får fyra-fem dagar att göra annat på! Jag och Malin ska hitta på något här i veckan, får se vad det blir det var ju år sedan vi var med varandra senast så det ska bli kul!

Hoppas erat lov blir toppen!

Vitsippor

Love is more than Love

Hur en reflexskärm fungerar

Nu har jag knåpat ihop ett litet inlägg om hur en reflexskärm fungerar!

På bilden med utan reflexskärm finns fler skuggor. Det reflexskärmen gör är att ta bort dem. På "med-bilden" syns halsen mer och skuggan under ena ögat är borta.

Hosted by ImageHost.org

(lite suddig text, men det blir så när jag laddar upp den här på blogg.se) - använde mig av min hemmagjorda reflexskärm:) kommer att göra ett inlägg där jag visar hur jag gjorde en!


Detta är ett gammalt inlägg jag lagt upp förr om hur en reflexskärm fungerar. Tittar man in i arkivet i februari hittar man detta och även inlägget där jag beskrev hur jag gjorde den!

MIN KAMERAUTRUSTNING


Mitt kamerahus: Nikon D90 -
En superbra kamera!
12.3 megapixlar
4.5 bild per sekund
HD-filmning
11 autofokuspunkter
Vikt: 620 gramMina objektiv:
Nikkor 50 mm f/1.8 - Ett super objektiv! Jag gillar det skarpt.. Ett perfekt porträttobjektiv men är även bra till macrobilder med dess stora bländare och för att det är in zoomat 50mm.
Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6 G VR ED - Ett helt okej kitobjektiv. Det är bra att fota landskap med eftersom att det är ett vidvinkel objektiv.
UV-Filter 52mm till 50 objektivet. 67mm till 18-105 objektivet. Close Up +2 UV-Filtren skyddar objektiven mot solljus. Close Up-filtret fick jag av Hanna och det gör så att man kommer närmare.


Analoga objektiv:
50 mm f/1.7
18-135mm

Tillbehör:
Golla kameraväska
Motljusskydd
Stativ
Blixt sunpark softlite 2000A
fjärrutlösare ML-L3
hemmagjord reflexskärm

Nästa inköp:
Reflexskärm 80 cm 5 i 1 ca 200:-
Batterigrepp ca 1500:-
och något bra objektiv :)

Happy april!

Lite efter men ett jäka skönt skämt! Att hålla kameran rätt..

Ja, det är faktiskt viktigt att hålla kameran rätt. Hållar man kameran fel är det lätt att bilderna blir suddiga för att det inte är stabilt. 

Håll kameran såhär om du ska fotografera liggande bilder..

Håll ena handen så att du kan trycka ner avfyrningsknappen (som vanligt) Den andra handen brukar man vanligtvis ite göra så mycket med förutom att vrida på objektiver med. Men sätt den handen som blir överunder kameran som på bilden. Håll armarna tätt intill kroppen för stöd. Detta motverkar skakningar och suddiga bilder. 

Ska du fotografera stående bilder ska du hålla kameran såhär..

Samma princip med den "övriga" handen under kameran. Man ska ha handen under kameran och samtidigt kunna zooma/fokusera med samma hand. När man fotar sående så tänk på att ha avtryckar-sidan på kameran upp åt så tyngen kommer nedåt.

Lights will guide you home

En bild från fotokursen som min bäste Malin tagit. Just när vi tog denna övade vi oss på att flytta oss själva närmare eller längre ifrån motivet istället för att flytta skärpan med hjälp av fokosringen på objektiet.


Fotograf:
Malin Widén

Scared of losin' all the time

Yttligare en bild från fotokursen (fast det blev visst två). Gillar det korta skärpedjupet i bilderna! För er som inte förstår vad jag menar med skärpedjup så är det det som är skarpt i bilden. Är lite skarpt är skärpedjupet kort och tvärtom! 

Fotograf: Malin Widén

Blogg paus...

HEJ DÅ BLOGGEN!!!

ÄNTLIGEN KAN MAN VARA LEDIG!