Mellanrum

Fick en anonym fråga om hur man får ett mellanrum mellan side och content och hur man gör bloggen bredare. Jag antar att du menar att göra content bredare, säg till om inte. (Side är menyn alltså där de senaste inläggen ligger mm och content är där inläggen hamnar.) Jag har alltid orange city som bas design och det jag visar nu fungerar inte på bla fasion, flower och retro blue, bara om man bearbetar de. Det fugerar inte direkt alltså på de teman.

Det är jättelätt att fixa om man nu har orange city. Det är bara att..

Ändra width i wrappern. Wrappern gör så att du kan ändra storleken på bla side och content så att de inte lägger sig under varandra eller vad man ska säga.

Wrappern sitter nästan högst upp i stilmallen.

Här är en bild när wrappern är på 800px i designen orange city..


Och en när jag har ändrat wrappern till 820px..

Då blir det ett mellanrum mellan content och side.

För att ända bredden på content letar du bara upp den i stilmallen.. Den brukar ligga under side..

first day

Har ont i huvudet och mår inte alls bra.. Men det går nog över om en liten stund förhoppningsvis. Har inte så mycket att skriva om nu mer än att första dagen i skolan är avklarad och det gick ju galant. Alltid kul att träffa sina friends again.Glöm inte att rösta på mig nr 3 här!

Jag blev en finalist!

Åh vad roligt att just jag blev en av de elva finalisterna! Hjälp mig nu att få flest röstar och vinna en länkning och en inbjudan till bloggsvar! 

Jag är bild nr 3
och mitt bidrag ser ut såhär..
GÅ IN OCH RÖSTA HÄR!

Hihihi

Som sagt så stannade Elin, Isabel och Hanna över här över natten och de har nu åkt hem. Fast det var för ett tag sedan och nu hittade jag den här fina hälsningen från Elin och Isabel som lämnade huset sist.
Ha en fortsatt trevlig dag på er, puss!Bilder som sticker ut ur menyn..

Fick en kommentar av Miranda. Hon undrade hur man gör så att bilderna sticker ut ur menyn. Jag vet bara hur man gör på blogg.se men det kanske fungerar på devote också.  Jag använder Gimp 2.6 när jag gör detta.1. Gör din Wrapper lite bredare ca 20 - 25px.  Ändra "float" i side till right eller left.
(ändra till right om det står left och tvärtom) Om man inte ändrar floatet så blir det ett mellanrum mellan side och content. 


Side och menyn = samma sak

2. Skapa en bakgrundsbild till side som ser ut såhär..
Storleken beror på hur bred side du vill ha. Det genomskinliga rekomenderar jag som 20-25px. (Denna är 25px) Du måste spara bilden i .png annars blir det genomskinliga vitt. 

3. Lägg in den som bakgrund i menyn..
Ladda upp bilden på din blogg.
Tryck på den så att du bara har bilden i rutan och kopiera bildadressen.
Gå in på redigera stilmall och klistra in koden så att det ser ut såhär..

Spara sedan.. då ser det förhoppningsvis ut såhär..


4. Nu ska du göra bilden som ska sitta i menyn..
Ta bilden som du har som bakgrund i menyn och lägg in de bilder du vill ha.
Skala bilderna till ca 190-180px breda och rotera de om du vill.
Jag brukar ladda upp bilderna i nya fönster och skala de där. Sedan klipper jag ut de och klistrar in de till det lagret jag har bakgrunden på. Kom ihog då att göra bilden du klippt in till ett eget lager genom att klicka på pappret nere i vänstra hörnet i verktygslådan.


5. När du lagt in alla bilder markerar du lagret bakgrund och flyttar det ca 20px åt vänster. Spara bilden som .png

6. Ladda upp bilden som du nyss gjort. Gör samma sak som du gjorde med bakgrunden fast lägg in den i kodmallen...
Då ska det se ut så här förhoppningsvis..


7. Ni ser att headern hänger ut över menyn för att få bort det är det bara att gör en mindre header..

Spara!


Jag hoppas att ni förstod och om det är något som är lite svårt så kan jag förklara lite mer tydligt om ni vill!
trötta gänget

God morgon alla morgonpigga som är uppe såhär dags.. Eller halv nio är inte så tidigt men ändå. 

Över natten stannade Elin, Hanna och Isabel! De kom igår kväll och vi lagade till lika kyckling med klyftpotatis och till efterrätt hemmagjord hallonglass! Mummsigt!

De kom hit för att vi skulle spela in till vår film vi gör i skolan och det har gått jättebra.. tror jag iaf det känns så. Hanna håller på  att klippa ihop filmen nu och om en liten stund ska vi filma igen. Jag bloggar mer till eftermiddagen! 

Ha det bra!

Fast bakgrund

Fick en fråga om hur man gjorde så att bakgrunden är fast. Det är jätteenkelt lägg bara till koden:

background-attachment: fixed; 

Lägg in den här:


Hoppas det hjälpde och om det inte fungerar så kan du alltid gå in och kika på http://designadinblogg.se

Puss hej leverpastej!

30 prenumeranter!

Så här glad är jag just nu :D !! Fick mig en glad överreaskning när jag loggade in.. nu har jag 30 prenumeranter! 


Ni är bäst alla där ute :D

roligt brev från posten!

Tja babes! Igår fick jag ett roligt brev från medborgarskolan att jag kommit med på fotokursen! Både jag och Malin kom med så det var ju extra sköj! 

Den börjar i mars och fortsätter varje söndag i fyra veckor.. så det blir fyra tillfällen och 2.5 h varje gång! Superbra ju! Längtar så att få lära mig massor av nytt som kn vara bra att veta.. och om det är något jag tycker är extre bra så skriver jag det till er! :D Ha en fortsatt trevlig dag!lite om igår kväll

Hej, och god morgon till er som nyss vaknat! Idag eller inatt har jag sovit som en stock. Jag och hela min familj var på släkt kalas hos min kusiner. Och barn i den åldern runt 6 år är väldigt livliga av sig. Så ni kanske förstog vad vi fick göra.. Jo vi fick läga pussel, se på film, spela dans wii vilkaet var kul med väldigt, väldigt jobbigt, vi fick äta tårta och massa kakor och lyssna på lita tjafs mm. Precis så där som det brukar va.. SÅ när vi kom hem var det bums i säng! dag tjugofem: i all hast

Tog jag denna bilden.. gillar den skarpa skärpan på kameran!

Give me an answer

Funderar på att göra en ny design när jag såg tinkerbellas nya. Gillar den jag har jättemycket men en liten uppiffning kanske skulle behövas.. Vad säger ni?

fototävling

Är med och tävlar hos Michelle om att vinna en länkning och en inbjudan till bloggsvar (länk till tävling). Temat för bilden är vinter och här är migg bidrag..


skärpedjup-tips

Nu hade jag tänkt att tipsa er lite om hur man ändrar skärpedjupet i bilden. Vad som kan vara bra att tänka på osv. Jag själv tycker det är najz med kort skärpedjup... Men vad är egentligen skärpedjup? 

Jo, skärpedjup förklara hur mycket som ska vara skarpt och suddigt i bilden... Vill man ha mycket skarpt så vill man ha stort skärpedjup och vill man ha lite skarp vill man ha kort skärpedjup. Hur gör man då när man ändrar det då? 

För att få kort skärpedjup som är i den här bilden..

(Ni ser, det är nästan bara skarpt i mitten av rälsen.) 

..Så ska man ha så stor bländare som möjligt, alltså litet bländartal så som 1.4  1.8  2.5 mm. Objektiv med stor bländare är mer ljuskänsliga, därför är de oftast dyrare. Och vill man då ha stort skärpedjup som i denna bilden..
(Här ser ni att de flesta husen är skarpa)

..Så ska man ha så liten bländare som möjligt, alltså högt bländartal så som 4.5   5.6   7  och upp åt.

Om man inte har ett objektiv med så stor bländare och vill fotografera tex en produkt eller en ny grej man har köpt och vill ha suddig bakgrund så finns det ett bra sätt att få det på..
-Och det är att ställ produkten långt i från bakgrunden, då blir ofast bara produkten skarp. 

Det dålia med att ha en liten bländare (högt bländartal) är att man måste ändra slutartiden till något längre. Det är för att objektivet tar inte in lika mycket ljus eftersom öppningen in är liten. Då är det lätt att bilden blir suddig pga skakningar. Har man ett stativ så gör de inget men om inte är det bra att ha en stor bländare (lågt bländartal)

Det är bra att ha stor bländare när man fotograferar närbilder och liten när man fotograferar miljöer och utsikter mm. När det är mörkt då ska man ha en stor bländare så att objektivet tar in mycket ljus. 

Man kan bara ändra bländaren om man fotograferar med manuell eller A som står för Bländarstyrd tidsaut. Jag fotar alltid med manuell och det är för att jag ska kunna ändra slutartid, bländare och iso till så jag vill ha det. 

Man kan säga att slutartiden står för ljuset, bländaren för skärpedjupet och ison för bruset. Ju högre iso du har ju brusigare blir bilden. Men hellre en brusig bild än en utan skärpa. 

Oj vad långt det blev, hoppas att ni fattade något av det där och om inte så säg till!

GULABANANSKAL!

Just det glöm inte min och Liselotts fin fina blogg gulabananskal.blogg.se

skärpa

Nikon D90 + 50mm f/1.8
Exponeringstid: 1/4 000 ❘ Bländartal: 2,2 ❘ ISO: LO.7

Denna bilden är fräck tycker jag! Skärpan går som en sträck igenom bilden haha! Det är inte mycket som är skarpt men det är hela poängen! Jag hade tänkt att förklara hur man gör att få kort skärpedjup i ett inlägg och jag lovar er att det kommer om en liten stund!

dag tjugofyra: detta gör mig glad #2

Det blev visst samma tema en gång till men vad väl det? Detta gör mig glad iaf..

Att vara med mina underabara kompisar! 


new in

Dessa två saker köpte jag på Bloms..


Svart eyeliner 45:- (första gången jag satt på mig sånt själv!! :o)

Svarta vår/höstskor i låtsas mocka 329:-

herre gud, inte likt mig

Nej vet ni vad! jag har köpt en eyeliner, hahaha! Inte illa va? Men den kostade bara 45:- och så betalade inte jag så det var ju ingen big deal. Får ta och ändra min "tio saker om mig" grejen haha! 

Som sagt så har jag och mamsen varit i Bloms. Innan vi åkte dit så åkte vi skridskor på Vänern. (nåra bilder kommer ikväll) Det var alldeles blankt på isen så de gick ju jätte bra att åka. Jag trodde att isan skulle vara rätt tunn med det var den verkligen inte den var ju 20-30 cm! Mamma åkte långfärdsskridskor men jag körde på hedeliga hockeyrör! 

Nu ska jag ta kort på två saker jag köpte så det kommer nog upp snart ska ni se!

Bloms!

i mellerud.. Vet inte om jag är där ännu eller om jag åkt där ifrån eftesom detta är tidsinställt! Jag och mor ska iaf till bloms idag eftersom jag inte fick följa med till ullared.. Men inget slår ullared så, ja.. Men något ska jag allt hitta där! Visar er det sedan i så fall! 

Nu ska jag äta frukost (skrev detta vid halv nio) Vi hörs sen!Nikon D90 + 18-105mm f/3.5-5.6

wild horses #3

Del tre! Avslutar med favoriterna! Eller det kanske kommer fler men dessa är de bästa tror jag. I sommar och till våren ska jag dit igen och fota fler bilder!
Nikon D90 + 50mm f/1.8
Exponeringstid: 1/4 000 ❘ Bländartal: 2,5 ❘ ISO: 100

wild horsesNågra halvbra hästbilder jag fotograferade i söndags. Nästa gång har jag massor att tänka på som jag inte tänkte på när jag fotade dessa.. Då kommer det att bli mycket bättre!

Är det någon som har något bra tips om hur man fotar hästar :D ?

dag tjugotre: en sommar bildUppe på Städjan i Idre

dear mum..
Hej och hå vad jag vill ha den där klänningen! Men i vilken färg vet jag ej!

 

 

 


lovely nature

Mysiga naturbilder..

Nikon D90 + 50mm f/1.8


Kikar in och säger hej mitt i allt plugg! Det är fortfarande om nazisterna jag studerar. Äntligen har jag kommit på ett bra sätt som jag trivs med att plugga! Och det går faktiskt riktigt bra nu.. tur att det är ett så intressant ämne så jag inte tröttnar :) Senare idag måste jag gå ut.. Jag och pappa ska hitta på någonting roligt!

vi hörs här senare!

dag tjugotvå: detta är jag beroende av

maaaaaaaaaaaaat!


dag tjugoett: när jag var liten

BILD KOMMER!

dag tjugo: tema "olika"

bättre sent än aldrig.. dag 21 och 22 och 23 kommer.....
by night          by day

gillar kvalitén

*host* hahaha!! titta på kvalitén i headern! jag dör! Varför blir det så brusigt för? :O

Hade tänkte att glra något som Lina Flodins men allt blev ju bara konstigt haha! Får försöka i morgon..  var tvungen att behålla den så att ni såg hur det ser ut! God natt och grattis igen Lislott!

train
Nikon D90


Hej! Nu har jag kommit hem efter en efterlängtad träning. Idag var det boxing som gällde. Annars idag har jag varit med Liselott. Jag kom dit ungeför vid tio och stanade där ända tills sju! Vi har bakat chokladbollar och spelat bomberman hela tiden typ! Det där spelat kan man verkligen inte tröttna på! 

Puss!

three pictures, same sky

Nikon D90 + 50mm f/1.8
Exponeringstid: 1/4 000 ❘ Bländartal: 2,5 ❘ ISO: 100


Visst var himelen vacker igår kväll? Fotograferade de när jag gick hem efter att ha varit med Liselott. Senare ikväll kommer lite fler bilder fårn de senaste dagarna! Hare göt!

Jag vill ha.Lite udda men så fräckt! Hängslejeans 399:- H&M


Happy B-day!

Grattis mitt stora, fina, fantastiska hjärta som fyller 15 år idag! Hoppas att din dag kommer att bli underbar för det är du värd! Här är några ord rakt från mitt hjärta till dig..

..Hej Liselott! Du ska veta vad jag är glad att jag har dig, ha dig som kompis, som vän som bundis! Trots att vi har tjafsat och tjatat och varit sura på varndra så har vi alltid varit vänner! Vad som än händer så är du min budis för evigt! Och jag hoppas att jag alltid är din! Alla min minnen med dig är obeskrivliga! De är de mest roliga och härliga upplevelserna jag någonsin varit med om! Tänk bara på hur kul vi hade det i Dalsland, eller när vi smög på alla grannarna eller när vi kastade ut allt godis vi köpt för vi inte orkade mer hahaha!! Jag blir alltid så glad när jag ser dig, du är så snäll och ger mig fina komplimanger! Jag önskar att jag var bättre på att säga hur fin och underbar du är! Jag älskar dig Lisleott!


s

MIN FINASTE, SÖTASTE, BÄSTASTEVÄN!

sorry!

for no update! (Men jag behåller min plats i kön!) Men jag har varit hos min älskade vän Lislott från igår tills idag! Igår gick vi en lång promenad i cirkus 1.75 timme, timmar, timma (vad säger man?). Iaf så gick vi bort till fina Bulid och tittade på hästarna! De är verkligen fina! Vi gick o vi gick och när vi kom hem till Liselott tittade vi på Solsidan, Time out och sedan Wallander Tjuven! Och såklart hade jag och Liselott våra tankar på att det var han som var mördaren!

Vi sömnade gött bredvid varandra och vaknade vid 08.00. Idag har vi bara dampat löss kan jag säga hahaha vi spelade in värsta roliga filmen och vi ser typ döda ut och iblad får vi ryck och springer omkring och dampar os lite till! hahah!

Projekt 52 #7

Veckans tema = tystnad! Och jag behöver nog inte förklara hur jag kopplar bilden med temat.

Nikon D90 + 50mm f/1.8
har smetat på lite svartvitt, skärpa och rätt så mycket kontrast

Bilden är skuren lite konstigt, handen flyger omkring i fuften (om ni fattar vad jag menar) men det såg jag när det var försent och jag hade redan packart ihop allt, så lat som jag e orkade jag inte ställa iordning allt igen! och det fick bli som det blev! Men jag gillar den skarpt ändå! Vad tycker ni?

Världenssötaste!


Bara lite söt eller!?

God efter middag.. Kom ehm vid två efter att jag hade varit i kyrkan. Gick en promenad efter åt på cirkus en timme lite mer. I kyrkan träffade jag elin, lika fin vanligt! 

Jag gick ner till stationen och till skansberget och hem. Jag hade med mig kameran.. Det var därför det tog sådan tid att gå hem! Nu dör min dator om fyra minuter byyeee!!

plattat eller ej?

Tänk bort att jag ser helt jäkla död ut... Idag har jag plattat hår och det är nog min favorit!

¡buenos dias!

yeellow! Vid 11 ska jag vara i kyrkan så jag går kvart i. Jag får stoppa på mig tusen lager med kläder för det är minus 17 grader ute! Vad hände med våren!? Hoppas på att jag träffar någon rolig i kyrkan som jag kan sitta bredvid, det är så tkigit att sitta ensam! 

Jag har bestämt att jag ska gå en promenad efteråt i minst en halvtimme men i denna kylan så får vi se, kommer att vara en frusen kåldome när jag kommer hem iaf! 

Uppdaterar när jag kommer hem och glöm inte projekt 52 vid åtta ikväll!

QX gaygalan

Go' kväll! Idag har jag och pappa + Bosse vait ute i 4.5 timme och kört skoter på fjället! Det är vekligen superduperkul att köra! Särskilt på vägarna.

Haha det var lite kul när jag och pappa stod uppe på skotern och sågar av grenar fån ett träd och så ska pappa köra fram lite och jag ramlar baklänges ner av rycket, men min fot sitter fast under en stålgrejs så jag hänger med benen på skotern och övekroppen ner i backen.. Det måste sett kul ut!  haha svårt att fatta men jag ramlade av skotern på ett kuligt sätt iaf!

På kvällen lagade Linnea trerättes och så kom farmor och farfar och mormor så hade vi en liten trevlig stund och pratade om allt! Vid åtta så tittade vi på melodifestivalen och som vanligt va det en stor besvikelse.. ska sluta titta på det!

Nu tittar jag och linnea på QX gaygalan!


dag nitton: här bor jag

Här bor jag i mitt lilla stora rum! 

This is my crib!dag arton: känslor

Lätt! Klart att jag tar min familj, där finns alla kännslor som finns i hela världen!


Lite knasig familj sådär va!?

Movie-time!

Tjo breeee alla härliga där ute! Ska snart lägga ut dag sjutton men först ett litet filmtips!

TUSEN GÅNGER STARKAREDen hanlar om en vanlig klass där killarna tar stor plats men sen kommer Saga och förändrar allt! Jag och Linnea såg den nyss innan vi tittade på "Dear John" som också är en jättebra film som ni borde se om ni gillar snyft och kärleksfilmer! SUNNE! #2

Lite mera goingar! 


Felix!
Filip!


Det är så jäklans kul att åka te Sunne med klassen! Längtar stort tills nästa år!

SUNNE!


lita crazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lina & Emma
Gooda fooda!
Amanda, Felix, Anton, Ida & Filip

Fotograferade med farmors och farfars lilla digitala kompaktkamera med 3.2 meapixlar, helt otroligt alltså!


Lite fler kommmer!


GRATTIS MIN VÄN!

Tjoho för det! Idag fyller världens finase Hanna år! GRATTIS TILL 15 ÅR! 

Grattis min fina vän som jag kan säga allting till och göra allt med och vara den jag är! Du ska veta hur glad jag är när du är med mig! 

En fin egen komponerad dikt...

puss och kram, kyss och smek du är som en härlig lek, dessa ord är från mig till dig hoppas att det löser sig, vet inte med vad men jag är ditt fasta handtag, i blåst och kyla finns jag där, i vått och tort ska jag vara dig kär, denna dikt den är till dig, den är skriven utav lilla mig, kamera-nördar är vi båda, vi har fyllt var sin låda, hanna du är som en saga, svår att fatta, svår att tappa, fråga mig inte vad det där betyder, för det lät som lite luder, det jag ville säga var att utan dig är jag som ett halvt badkar! 

PUSS FRÅN DIN BÄSTAVÄN!HA EN FIN DAG OCH GLÖM ALDRIG ATT JAG ÄLSKAR DIG!


fin video!Åhh vilken fin musikvideo!

dag sjutton: ett ögonblick

Hmm ett ögonblick.. vad menas med det? Det måste vara ett speciellt ögonblick som man kommer ihåg!


Laini och jag när vi va med varandra och hade jätte roligt!!! Titta på bilden bara! och nu till filmen!
Kommer hem vid 20.00 då då blir det uppdatering!


I Sunne

Hej alla glada! Nu är jag i Sunne! Har nog mega-kul just nu i backen med alla goa i min fantastiska klass! Ville bara säga att snart kommer ett tidsinställt inläg till! Eller det var inte bara det!

I förr går hade jag typ panik (innan också) Jag hade inga skidgladögon och mamma bara - du kan min solglasögon! inte en chans att jag tar solglasögon! Och de enda paren vi hade hemma köpte vi för typ 7 år sedan så ni kan ju lista ut hur stora de var!

Men sån tur var hittade jag ett par på rean på team sportia för 399:- Kände mig äna lite lättad där! Åka slalom utan skidgalsögon går ju bara inte haha!  (very importent information)

Ha en fortsatt trevlig dag puss på er alla sköna!

05:24

God morgon! Är faktiskt inte så trött även fast klockn är tjugo över fem! Vi åker om tio minuter så nu ska jag packa det sista så som skidglasögon annat. Så att min mobil nästan var urladdad så den får ladda i tio minuter till och så får vi se hur mycket bateri det är kvar! Nej men nu måste jag kila, hoppas ni får en lika bra dag som jag tänker ha!

Sunne i morgon!

Imorogn åker vi till Sunne med klassen! Eller några iaf.. och några från sexan, sjuan och nian!

Töppen väder för skidor eller?!

dag sexton: självporträtt i svartvitt

Ja, första dagen när det var självpporträtt hade jag valt ett svartvitt fotografi så jag tänkte att jag kunde ta en färgbild istället så det blir lite variation! Vad sägs? jag tycker det verkar som en bra idé iaf :)En gamal outfit-bild jag hittade i iphoto. Lite små söt sådär så jag valde den!

galant!

Tjoho! Idag är det onsdag med det visst ni nog! Ska snart lägga ut dag feton i 30-dagars listan! Oj det har redan gått halva! Hur fort får tiden gå egentligen.. Kan vi nte sakta ner den en aning!?

Idag har det varit en rolig dag! hittils. Hälsokällan här och kör med oss! Det är faktiskt rätt roligt... eller jag tycker ju allt är sköj så det ar väl ingen nyhet det häller! 

Efter luncen har vi no-prov.. Sex och samlevnad, det ska nog gå bra.. Jag och Liselott övade halva kvällen igår via skype. Så detta ska gå galant!

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG :D

...HÄR
25 prenumeranter

wiehoo! Åh vad glad jag blir! Såg nu när jag tittade in att jag hade fått 25 prenumernter via bloglovin'.. Oj vad många jag har fått den senaste veckan! Hoppas att ni blir fler :D  Thanks alot!

dag fjorton: en vinterbild och dag femton: kärlekKärlek till min syster ♡

plugget kallar

Hejsan! Jag vet att jag brde plugga och därför ska jag göra det! Det kommer att bli lite tunt med uppdatering men ni får stå ut!
Och glöm inte att rösta på min HÄR :D vore ju toppen!

Och förresten Glad alla ♡ dag!


Invigning i Rimnershallen #2En liten filmsnutt ifrån lördagens invigning i slutet av allt ihop!

SKÄNK EN LITEN RÖST FÖR MIN SKULL

HEEEJ! Såg nu att jag har blivit utsedd till en av finalisterna hos sysslingarnas och nu ber jag er så snällt som jag kan att ni där ute ska rösta på mig, NR 4!

Snälla, söta, fina, underbara, fantastika, vänliga, roliga, tjocka, smala, glada, sura och alla andra där ute att rösta på mig HÄR!

Projekt 52 #6

Denna veckan har jag varit lite lat så ni får en gammal bild på tre leende chicas! 
Bilden fotograferades av pappa precis innan ungdomssprinten på o-ringen i Örebro i år som vi kom femma i! 


P.S det var leende som var veckans tema! kika in på hannas blogg och se hennes resultat!

Invigning i Rimnershallen

pannlampe-flickorna! haha!


Pappa som fotograf! Eller några bilder har jag allt fotat :P

dag tolv: min vardag. dag tretton: ljus

mina vardagar brukar jag spendera i skolan så här har ni vår koredor!
Dag tretton är detta då..

vinterrace

Hejsan! Igår blev jag och pappa bjubna hem till family Eriksson så vi stack dit vid sju och fick en himelskt god varmrätt! nämligen bestämt kyckling rörigrejs med tacobröd! mums! Åt säkert tre stycken eller jag gjorde det och efteråt blev det godis och chips till spel och melodifestivalen! Tycker att melodifestivales låtar nu på senare år blir allt sämre och sämre.. Detta gör så att jag inte tycer att det är roligt att kolla på längre... Men smaken är som baken delad!

Nu bär det iaf väg till vinterracet och denna gången i Ljungskile. En mycket liten stad med ca 3000 invånare vid havet mellan Stenungsund och Uddevalla för er som ville veta! Dit ska vi idag och tampas med kylan för sista gången eller jag menar det är sista vinterracet idag! Får se om jag får pris :) 

När jag sedan kommer hem ska jag lägga in alla bilder och redigera och göra sådant där kul för att sedan vid fem gå till kyrkan för nionde gången! 

Puss och hej!

skoter!

Tjo! Efter invigningen som avslutades vid ett.. As fräckt kommer bilder imorgon och en liten filmsnutt förhoppningsvis! JAg tar det då vad vi gjorde. 

Åkte vi hem och åt sedan tog vi skotern vid fridhem och åkte ut och gjorde skidspår! Det är jättekul att köra skoter och idag var det perfekt väder! Vi var ute i typ tre timmar så nu är jag rätt rejält hungrig! Vi körde från åleslån ända ner till Bulid! 

Men nu ska jag bytaom för vi har blivit bjudna på något gött!

Uddevalla at night #3


!OAIC¡

¡CIAO! Idag är det invigningsdag och jag är redan uppe trottas att jag kan ligga och sova. Men jag gillar att vara klar i tid :) Vet inte hur det ska gå till där nere så vi ska åka ner till rimnershallen en stund innan och "öva". Nu ska jag läsa om Hiler om hur han och Nazisterna kom till makten. En uppgift vi har!

dag elva: tokigt

Haha den är lite tokig tycker jag eftesom det ser ut som om jag inte har några tänder längst fram!tio saker om mig

-jag är expert på att tappabort saker och jag glömmer saker här och där
-jag gillar att bjuda på mig själv
-jag tycker om att gå och skrota längs steniga vikar och leta efter "bra och ha" saker som flytit iland
-jag älskar att kramas och mysa! Så hilma mysigt är det!
-jag kan få städ-ryck mitt på sena kvällen och börja städa och tycka det är jättekul
-jag är väldigt nyfiken av mig och vill veta vad som händer 
-jag måste alltid ha rätt ochhar jag inte det blir jag tyst
-jag sminkar mig inte tycker det är lite onädigt att lägga pengar på sånt
-jag älskar kläder men köper det aldrig = jag är en snåljåp
-jag tycker jättemycket om att orientera och för er som bara provat på skolorientering och tycker att det är den tråkigaste sporten som finns håller jag med er.. Pröva på riktigt istället!

dag nio: dagens. och dag tio: detta gör mig glad

Dagensbild tänkte jag då och det får bli på en katt hahaha eftersom jag itnte fotograferade så mycket mer..Och dagens: Detta gör mig glad

En bild jag fotade i somras på en loppis när jag och mamma var på campingsemester i Värmland. Jag blir glad av att umgås med mamma och gå på lobbis bland annat!

katt-blogg?

Verkar så! Hahaha kom att tänka på det att min blogg ser just nu ut som en kattblogg! Sitter och små skrattar lite för mig själv bara för det haha! Idag gick jag hem ifrån skolan och jag kan säga det att det inte alls var lika mysigt som igår.. Det snöade och blåste typ motvund hela vägen hem ca 3-4-5km uppförsbacke. Hoppas på att vädret blir bättre imorgon. 

Och för att bryta på kattkänslan tar vi en bild på..

..mig och Malin i den nya Rimnershallen där det är invigning på lördag och vi ska vara med och inviga den!

mjao

God lunchrast på er! Idag är det tosdag vilket betyder den segaste dagen i veckan. Men sån tur är har vi idrott efter rasten! 

Jag ska nog gå hem ifrån skolan idag med det var faktiskt rätt skönt att gå! (gick ju igår) Tur att jag tog ryggsäcken idag. Jag får så ont i axlarna av den endra. När jag väl är hemma sen blir det till att plugga på idrottsteorin. Vet fortfarande inte när vi ska ha prov på det! Kanske dags att få reda på det! 

Ännu en till kattbild!

Till Linnea från mig och Hanna ♡

Lite pepp till nationella i Teknik!
edit: i fysik var det faktiskt !

I'm surrounded by your embrace

Ännu mera katt! 


FÄRG VS SVARTVITT?

cool katt

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!

Oh yeah! 


-Tja jag är en cool katt som gillar feta korvar med mos. Helst ska det vara majonäs uppe på och om man får önska lite så ska bostongurka vara med. Om det är någon snel kat där ute som vil ses så kan ni mjaua lite. Jag bor i en fin fleecekorg med en tant som stickar mössor till mig. Högt lågt överallt, ja sa?

Heej! Idag gick jag till skolan på 25! jag typ sprang haha! Mitt månadskort gick ut igår så hade ingen busskort! Det var kort dag idag så det sjukt fort! Men kom jag på att jag skulle gå hem men jag hade Lola (kameran) med mig så jag tog några mysiga bilder på väg hem...

Home is whenever I’m with youAhh, Home

Let me come Home

Home is whenever I’m with you

Ahh, Home

Let me come Home

Home is when I’m alone with you

 

Home

Let me come Home

Home is wherever I’m with you


bundis ♡

Hjesan på er alla godingar till läsare där ute! Idag har jag haft en väldigt bra dag. Jag startade dagen med frukost i skolan, vilket är jäkligt gött! (får se om det blir detsamma i morgon) Dagen plöjde jag igenom och arbetade väl helt okej på lektionerna. Men särskilt på matten eftersom det är mitt favorit ämne (intresseklubben antecknar!) Hur som helst så var skoldagen rolig som vanligt! 

Efter skolan gick Bea, Liselott och jag ner till kampenhof för att ta bussen hem. Oj vad vi skrattade åt allt.. iaf jag hih! Lisleott och jag åkte hem till mig där vi fyllde i en lapp med massakonstiga ord. Vi sjöng och spelade gitarr och skrattade. Jag har alltid kul med den där tjejen! Vid sju begav vi oss till träning och nu sitter jag här och skriver om dagen för er! 


En mycket fin bild på min bundis!

dag åtta: en favoritbild


Detta var inte svårt! Jag vet att ni sett den förut och jag med men den är bara helt amazing! Kan knappt själv tro att jag har fotograferat den och att jag var så nära renarna!

red lips #3Min favorit bild tror jag av den fotograferingen eller jag vet inte.. det är lite svårt! 

Nu har vi iaf lunchrast och jag sitter antagligen och äter av skolans mysiga mat! Efter detta har vi idrott, vilket jag älskar! Undrar vad vi har idag? Jag gillar allt vad det än är så det ska nog bli kul. Det enda tråkiga är Nicklas (drotts lärare) men han kan man ju inte ändra på så det va som det e. 

Kände nu att detta tidsinställda inlägg inte var en höjdare men när jag kommer hem får vi hoppas på bättre!

vad glad jag blir!


God natt!

Nu orkar jag inte vara uppe längre! Min ögonlock hänger och rullgardiner och huvudet som en säck med potatis, benen som vissna träd, armarna som lianer och tungan som en död orm. 

Jag måte säga att det där var djupt. Så där djupt ner som jag hänger! 

puss puss alla fina!

fick en fin kommentar

Eller jag har fått massor av fina kommentarer vilket också gör mig jätteglad! Ni är så snälla, ni ska bara veta vad glad jag blir! hahaha nu låter som om jag vet inte vad men ville bara att ni skulle veta det! 

för en liten stund sedan fick jag en kommentar av en tjej vid namn lovisa.. men ingen bloggadress... jag förmodar att du har blogg eftersom det står "/foto".. Jag vill jättegärna veta vad den heter (om du nu har någon)!mjao

h&m 199 :-

h&m 399:-


måste bara säga..

..att det är jätteroligt att så många på sista tiden har lagt till mig på bloglovin'! Verkligen jätteroligt, hoppas att ni blir fler för man blir verkligen glad av det :) 

Nu sitter jag och äter för er som undrar.. Jag ska snart ta och skriva lite på vår hemkunskaps uppgift och en massa andra grejor. Ska också ta och redigera några bilder i från studion ifrån onsdags... Har helt glömt bort det shame on me! 

Yttligare en bild ifrån Örebro

dag sju: en bild jag aldrig lagt uppDetta är då en bild jag aldrig lagt upp! Den är fotograferad i Örebro, uppe i svmpen under O-ringen veckan! Gillar den faktsikt, undrar vaför jag inte lagt upp den tidigare!

new inKöpte med mig ett par shorts från BikBok på Överby på väg hem ifrån viterracet igår. De kostade mig 299:-

dag sex: Tema "grön"En bild som är väldigt grön så jag tyckte den passade pra in på temat! Fotade den i mitten av september, den 15 för att vara exakt. Gillar den jättemyket :)

Projekt 52 #5

Detta är då den femte bilden i projekt 52! Temat denna veckan var olika..


Ja, hur kopplar jag denna bilden till olika!? Det är rätt långsökt fast ändå inte.. Denna vecka har det faktiskt varit svårt att komma på något. Men skicklig som jag är tänkte jag såhär: Olika.. Det är saker som inte är lika varnadra. Men om man delar upp ordet i o-lika då blir det ju två (eller fler) o:n som är lika varandra! and there you have it! Två o:n som är lika varandra.. också jag då :) 

Vad tycker du.. var det en bra idé?

Uddevalla at night #2

D90 + 50mm f/1.8

Ännu fler bilder från igår! Gillar de strkt verkligen! Nu har vi nog kommit i mål i vinterracet, men det är inte säkert vi kankse har missat en massa och är vilse i Throlhättans stadsdelar. (Det är ju stads orientering) Eller så kanske en björn har tagit oss... Men det skulle förvåna mig! hihi!

vinterrace

Tjobre!! När klockan är elva sticker vi och springer borta i Trollhättan. Det är vinterrace där idag och nu ska jag ta och packa ombyte mm. Vi får se hur det går idag, förra gången vann jag så jag måste behålla min placering hahah!! nej allt kan hända. Det är ju ingen viktig tävling så jag blir ju inte ledsen om jag kommer sist! Nog tjatat om det där! 

Slänger in lite fler bilder från igår i ett tidsinställt!

Uddevalla at night


D90 + 50mm f/1.8

Jag fotade dessa när jag och pappa var ute på promenad förut!

semla och melodifestivalen

Åt årets första semla för en liten stund sen! Och samtidigt tittar jag på melodifestivalen. Vet inte vilka jag tycker ska gå vidare, men där emot vet jag vilka jag vill ska åka ut. Men då borde jag ju veta vilka jag vill ska stanna kvar.. eller? Thailand 2006

När jag valde bilden till dag fem tänkte jag att jag kanske kunda lägga ut några bilder ifrån den resan!dag fem: en gammal bild

En bild från Thailland 2006!


clothes for her

Untitled
Lindex

Untitled
överallt

red lips


Vart ligger Malmö?TOKAR ELLER?

black and white

En lite softare redigering

Bild ifrån onsdags - foto Hanna M

Kom hen från skolan för ett tag sedan. Nu sitter jag och äter godis för ovanlighetns skull. Jag köte mig en liten påse och ett vitlöksbröd på Willys innan bussen gick. Fast den missade jag så jag gick in på Åhlens och tittade.. Där hittade jag en bok för 20 kronor - tillsammans. Den tänkte jag läsa på fredags mårnara i skolan då vi har läsning. Men sen såg jag att det var den andra boken så jag måste gå till bibblan och låna den första innan jag kan läsa den.. Ibland är det krångligt alltså.

Hanna Martinson


Model: Hanna Martinson Fotograf: Jag - Moa Gustafsson
Nikon D90 + 50mm f/1.8 - slutartid: 1/100 s    ISO: 200   Bländare: f/1.8

Två bilder till ifrån onsdags, så himla vacker är hon min Hanna!


dag fyra: min hobby


Fotograf: André Erlandsson

Min hobby - orientering så klart! Självklart fotorafering också!


en cool tjej jag fotograferade


Fotograf: Jag    Model: Hanna Martinson

Dessa bilder fotade jag med hanna kamera, fotade även en massor med min men jag är så bra på att redigera porträtt ännu så jag måste "öva" lite på det innan ni ser fler.. Dessa har hanna redigeat!

boom!

Hej på er! Idag ska jag äta frukost i skolan så jag går mot bussen vid halv. 

Igår var jag med Lisa och vi hade väldigt kul kan jag säg! Vi Kokade makaroner och stekte köttbullar som inte alls blev bra så vi fick värma de i micron sen. Vi har bakat. Vi har varit ute och fotat en hel drös med oseriösa modelbilder! Hahaha jag garvar läppen av mig när jag ser de! VI har tittat på Amigo och boom shackalack! Så himla bra program! haha! Det kommer två tidsinställda inlägg senare! 

/mosi

halv åtta hos mig! - recepten

Räk-toast - tillagningstid 30 min

ingredienser 4 pers

4 toastbröd
3-4 dl gräddfil
2-3 dl räkor färska eller frysta
lite dill 
citron saft
1 morot
ruccola

Blanda ihop röran: gräddfilen, räkorna, dillen och citronsaften. Rosta bröden och dela de på snädden så det blir trianglar. Lägg en klick av röran emellan brödet. Toppa med ruccola och srtimlad morot.

Pommes anna - tillagningstid 1 tim var av arbetstid ca 30 min

ingredienser 4 pers

6-8 potatisar
4-5 msk smör/margarin

salt

peppar

I stekpanna

Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Låt hälften av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisen, salta och peppra mellan varven, och lägg resten av fettet i klickar ovanpå.

Stek potatisen mjuk under lock på mycket svag värme och utan omrörning ca 20 -30 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd kakan genom att lägga en stor tallrik ovanpå potatiskakan, vänd stekpannan så att kakan hamnar på tallriken och låt kakan glida ner i pannan igen. Stek några minuter på lite starkare värme.

Stor sats i ugn
Skala och skiva potatisen, gärna i matberedare. Smält fettet i en långpanna i ugnen. Ta ut långpannan, lägg i potatisen och vänd skivorna med stekspade så att fettet blir fördelat. Salta och peppra. Platta ut dem till en kaka.

Stek i 250° mitt i ugnen tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg, 30-40 minuter. Sänk värmen till 200-225° efter drygt halva stektiden.

Lax i ugn - tillagningstid  ca 40 min ca 15 min arbetstid

ingredienser 4 pers

4st lax filéer 
4-6 dl grädde
1/2 - 1 dl purjolök
salt
peppar 
6 tsk smör

Sätt på ugnen på 175°c. Smörj en ugnssäkerform och laxen laxen på rad och häll grädde runt om. Peppra och salta fisken, även runt om. Strö över purjolöken och lägg en klick smör uppe på fisken. Sätt in den i mittersta delen av ugnen i ca 20 - 30 min. 


Daimglass - tillagningstid 45 min varav 5 min arbetstid

ingredienser 4 pers

1 paket vaniljvisp
2 palet daim-dubbel

Vispa vaniljvispen så hårt det går och häll upp i vad man nu vill ha det i. Krossa daimen och häll i det i vaniljvispen. Ställ skålarna i frysen och låt de stelna. Toppa med valfritt tillbehör - jag valde då kiwi och vindruvor!And that is how i do it! sorry för de slarvigt redigerade bildern!


dag tre: en familjemedlem

tredje "temat" på den där daglistan, idag är det en familjemedlem!


Min fina mamma!

tjinge ling!

Morning! Vaknade upp hos hanna idag! Inte alla dagar man gör det inte. SNart ska vi ner och äta frukost, efter att hon har tagit på sig. klockan tio i åtta går bussen so  tjinge ling!

edit: Vi blir körda av Mrs Martinson istället för att ta bussen!

dag två: favoritprylHelt klart min favoritpryl! Men jag gillar även min säng och min macbook!

en liten fråga

Fick en fråga förut av en anonym: -Kan du inte lägga ut recepten?
- Jo visst kan jag det! Ska bara leta upp de jag hade! :D

arkivet igen


fotade dec 2010 
Gillar dessa två redigt mycket!

film, film, film

God förmiddag! Nu har vi lunchrast och innan den hade vi film inspelning. Vi spelar in en film om droger och ANT. Vår film kommer att bli super bra! Det känns så nu iaf. Inte bara för att vi filmar med min o hannas system utan för att vi värdens bästa grupp! Tur att man fick välja själv vilka man skulle va med! 

P.S När den är klar kanske ni får se den här på bloggen!

dag ett: självporträtt

Idag börjar jag med 30 dagars listan som jag skrev om i detta inlägget. Först ut är -självporträtt!En bild jag fotade i dec 2010!

halv åtta hos mig!

Detta tillagade jag igår till mina kära familjemedlemmar! 

Min fina dukning!
Räk-toast till förrätt!
Ungs gjord lax med pomme anna! super gött!
Hemmagjord daimglass med kiwi och vindruvor! 

Detta gjorde jag! Det var jätte gott och jag fick 9 poäng av 10 möjliga av mina familjemedlemmar! (i genomsnitt)

Nu ska jag ringa och tjata lite på liselott vi hörs!

Puss Hej!

Tjo! Nu har jag ätit, idag blev det sex rostade bröd med smör och hallonsylt! mumms! Ska nu börja läsa om Voodoo. Vet ingenting om den religionen/kulturen så det kommer att bli en stor utmaning att skriva en hel roman om den. Nej ingen roman men något liknande om man känner till fridaskolans uppgifter. yey. 

Fick med mig en mysig koft/poncho grej filt hem. Köpte den på Åhléns, ska ha på mig den i morgon. Så ni kanske får se den då! Ikväll blir det iaf träning, får se om liselott vill hänga med! JAg ska tjata lite på henne som förra veckan! 

Puss hej!

dagarna, dagar, dagen, dag, dagarna

Hade tänkt att lägga ut bilder i dessa teman! 

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild